10% Korting!

Je ontvangt 10% korting op je eerste bestelling.

De meeste vragen krijgen we over Afrikaanse Zwarte Zeep. Dat snappen we wel want er wordt een hoop over geschreven. Jammer dat een hoop winkels niet de echte handgemaakte natuurlijke zwarte zeep uit Afrika verkopen, maar een commercieel gemaakt product. Vaak is deze zeep echt zwart en daar herken je meteen de niet echte zwarte zeep aan, echte zwarte zeep uit Afrika is namelijk niet zwart maar bruin.

Wat is zwarte zeep

In Afrika worden er verschillende soorten zwarte zeep gemaakt, elke stam of gebied kan zijn eigen recept hebben. Maar over het algemeen is zwarte zeep gemaakt van kokosolie, shea butter en as van cacaopeulen, plantain schillen, bananen bladeren of gedroogde boomschors van de Agow boom. Afrikaanse zwarte zeep is anders gemaakt dan zeep dat we in Nederland kennen en is daardoor altijd grof van structuur, zacht en kneedbaar.

Waarom zwarte zeep

Echte zwarte zeep is helemaal natuurlijk en werkt bijzonder goed als je problemen hebt met je huid zoals van puistjes, mee-eters, eczeem, psoriasis, huiduitslag, huidirritaties of andere huidproblemen.

Hoe gebruik je zwarte zeep

Zwarte zeep is grof van structuur en daardoor is het niet altijd prettig om rechtstreeks op de huid aan te brengen. Neem het de zeep tussen de handen met lauwwarm water en wrijf totdat het gaat schuimen, was het gezicht en/of lichaam met het schuim, laat het even intrekken en daarna afspoelen.

In het begin kan de huid wat trekkerig aanvoelen, gebruik de zwarte zeep dan om de dag en wissel af met een normale milde zeep. Eventueel na het wassen de huid insmeren met een kokosolie of sheaboter. Na gebruik de zwarte zeep goed droog maken en bijvoorbeeld op een zeepbakje leggen.

Zepig

€5,95

African Black Soap - Zwarte Zeep

100 gram Biologisch Handgemaakt Palmolievrij Parfumvrij Vegan

Een traditioneel zeeptablet van African Black Soap (Alata Samina). Deze natuurlijke zeeptabletten komen rechtstreeks uit West-Afrika. Onze zwarte zeep is handgemaakt en bevat geen chemische toevoegingen. De zwarte zeep werkt goed tegen allerlei huidproblemen zoals puistjes en eczeem, maar kan ook gebruikt worden als dieptereiniging voor de huid en haren.Dit artikel is geplaatst op 28-9-2018 16:58:14
Zepig maakt gebruik van cookies  x
Klantenservice Klantenservice