10% Korting!

Je ontvangt 10% korting op je eerste bestelling.

Elke Zepig Member Mail stellen we een zeepmaker aan je voor, deze maand een zeepmaker uit Rotterdam: Kusala Gifts.

Kusala Gifts: ambachtelijke zepen en accessoires met goede karma!

Kusala Gifts produceert en verkoopt ambachtelijke zepen en accessoires die met respect voor mens, dier, en milieu zijn vervaardigd en die lichaam en geest voeden. Kusala komt uit de Pali taal gebruikt in de oudste Boeddhistische teksten en betekent goede karma. Deze goede karma wordt opgebouwd door het inkopen van eerlijke ingrediënten en materialen en door het aanbieden van mooie, verzorgende, en heerlijk geurende producten waar je jezelf of iemand anders mee kunt verwennen. In de huidige maatschappij ervaren we veel hectiek en stress, maar door regelmatig even stil te staan en te resetten, respecteren we niet alleen onze fysieke en mentale gezondheid, maar stralen we ook meer positieve energie uit naar anderen. Het motto van Kusala Gifts is dan ook: onthaast, geniet, en pay it forward!

In juni 2014 zette Karin Berkhoudt het zeepatelier van Kusala Gifts op in een oud schooltje in Rotterdam West. Daar produceert ze haar unieke recepten met een gebalanceerde basis van oliën en boters die zorgt voor een reinigende en verzorgende zeep. Kusala Gifts zepen zijn altijd verrijkt met een extra verzorgende vloeistof. Vaak betreft dit kokosmelk, geitenmelk, of yoghurt omdat die een mooi crèmig schuim geven aan de zeep die zacht en voedend is voor de huid. Ook aloë vera sap, witte wijn, en honing geven heel bijzondere eigenschappen aan zeep. Verder werkt Karin vaak met helende kruiden, zoals goudsbloem, kamille, of brandnetel, die in zeep kunnen worden verwerkt als infusies in olie of water. Maar Kusala Gifts zepen staan nog het meest bekend om de heerlijk geurende combinaties van etherische oliën waar mensen echt blij van worden!

Harde zeep komt weer helemaal terug als plasticvrij en milieuvriendelijk alternatief voor vloeibare handzepen en douchegels. De zepen van Kusala Gifts bevatten, m.u.v. de synthetische natronloog vereist voor het verzepingsproces, alleen natuurlijke ingrediënten, en zoveel mogelijk van biologische teelt. Er spoelen dus geen schadelijke stoffen door het doucheputje weg! Kusala Gifts gebruikt ook geen palmolie, omdat de productie hiervan tot gigantische ontbossingen in Zuidoost Azië heeft geleid. En de kontjes van zeepbroden, te klein gesneden stukken, en zepen die net niet mooi genoeg zijn uitgekomen voor de verkoop worden natuurlijk niet weggegooid, maar gedoneerd aan de Pauluskerk Rotterdam die zich inzet voor mensen die het zonder hulp niet redden. Op deze manieren draagt Kusala Gifts bij aan milieuvriendelijke en maatschappelijk betrokken productie en consumptie.

Enkele producten van Kusala Gifts

Kusala Gifts

€5,95

Actieve Kool Marmer Zeep

100 gram Handgemaakt Palmolievrij Vegan

De meeste mensen herkennen meteen de "drop geur" die voortkomt uit de zoete venkel etherische olie, ook al is dit maar een heel klein percentage van de etherische oliën.

Kusala Gifts

€5,95

Goudsbloem Zeep

100 gram Handgemaakt Palmolievrij

De geur van patchouli, geranium, en bergamot etherische oliën is bloemig en fruitig.

Natuurlijk zijn alle producten van Kusala Gifts op voorraad in onze webshop.

Volg ons op Facebook

Wekelijks op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en aanbiedingen? Volg ons op Facebook.Dit artikel is geplaatst op 10-5-2018 19:12:44
Zepig maakt gebruik van cookies  x
Klantenservice Klantenservice